Minden szerelmes pár arra vágyik, hogy az esküvőjük, a várva várt „Nagy nap” minden szempontból tökéletes legyen. Oly’ sok mindenre kell figyelmet fordítani, leszervezni, elintézni, kiválasztani, megnézni, tárgyalni. Ezt egyedül, segítség nélkül megvalósítani egyáltalán nem könnyű feladat. Ahhoz, hogy minden a kellő időben a megfelelő helyen és módon, hibátlanul működjön egy esküvőn, komoly előkészületeket és szervezést igényel. Ez attól is függ, hogy mekkora létszámú az esküvő, de külső segítség és szakértelem nélkül nehéz tökéletesen kivitelezni. Ma már az internet segítségével nagyon sok információhoz hozzájuthatnak, de az leginkább csak ötleteket tud nyújtani ahhoz, hogy elkezdjék összeállítani, milyen esküvőt is szeretnének. Egy szép és tökéletes esküvő megszervezésére sok esetben felkérnek egy esküvőszervezőt, ami napjainkban egy közkedvelt és profi szakmát takar. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve az ifjú párnak semmi dolga nincs a továbbiakban, csak ki kell mondaniuk majd a boldogító igent az „örökkön-örökké” pillanatban, hanem azt, hogy sokkal inkább önfeledten részt vehetnek a saját esküvőjükön, ahelyett, hogy azon aggódnának minden másodpercben, hogy vajon minden időben és rendben a helyén lesz-e.

Egy profi esküvőszervező minden dologban segíti az ifjú párt – amiben előzetesen leszerződnek – segít levenni a szervezéssel kapcsolatos terheket a vállukról és átéli, azt az örömet, amit a dédelgetett álom, vagyis az esküvő meghittsége nyújt. Jó esetben egyszer vonulnak az oltár elé, éppen ezért, ha megbíznak egy esküvőszervezőt, az első és legfontosabb dolog az, hogy az első pillanattól fogva meglegyen a kölcsönös szimpátia és a bizalom. Az első benyomás, az igényes, kulturált öltözet, a megjelenés, az ápoltság, egy kedves és leginkább őszinte mosoly, a vidámság, a jó kommunikációs készség és a nyitottság mind fontos a döntés egy esküvőszervező kiválasztása alkalmából, hiszen mégis csak együtt fogják megszervezni az esküvőjüket. Fontos, hogy beszélgessenek, kérdezzenek és nézzék meg a referenciáit, mielőtt választanak. Van egy mottó, ami személy szerint nekem nagyon tetszik, és egy esküvő szervezésére is ráillik. Így hangzik: „A vesztesek a kifogásokat keresik, a győztesek a megoldásokat”. Egy jó esküvőszervező is a megoldásokra koncentrál, tájékoztat, ötleteket ad, és nem a kifogásokat keresi. Legyen véleménye, udvariasan mondja is el, hiszen mégis csak ő a tapasztaltabb és ez a munkája, de tartsa tiszteletben és szem előtt az ifjú pár kívánságait és tegyen meg mindent, hogy az álmuk megvalósíthatóvá váljon. Ezért fogadták fel! Ezekre mindig fordítsanak kellő figyelmet.

Egy álomesküvő megszervezése időt, pénzt, rengeteg energiát és kiváló szervezőkészséget igényel. Sok apró, de meghatározó részletre kell figyelni. Természetesen az előkészületeknek is megvan a varázsa. Az izgalommal teli várakozás és a próbák, a szolgáltatók kiválasztása, a helyszínbejárások sokasága, az ötletelés mind egy fantasztikus élményt kínál a nagy napig vezető úthoz. Mégis az a legfontosabb, hogy ez az időszak az ifjú párnak stresszmentes és élményszerű legyen, hiszen így fogják tudni önfeledten átélni minden csodálatos pillanatát az esküvőjüknek.

Egy esküvőszervezőnek sok fontos feladata van ezalatt az időszak alatt. Ha megvan a szimpátia és a bizalom, akkor a megbízás után készítsen egy ajánlatot, egy tervet, különböző szolgáltatók megnevezésével. Legyen referenciája minden ajánlott szolgáltatótól. Időben foglalja le a legjobb szolgáltatókat, ha kiválasztották és folyamatosan tartsa velük a kapcsolatot, még az esküvő napján is. Természetesen mindenben támogassa az ifjú pár ötleteit, és kellőképpen tudja inspirálni őket új gondolatokkal is. Minden alkalommal vegye figyelembe az igényeiket, és az egyedi elképzeléseiket egyaránt. Az információgyűjtésre és a tájékoztatásra is fektessen nagy hangsúlyt, és mindig hagyja meg a döntés jogát, a választás lehetőségét a leendő házastársaknak. Ne a saját akaratát akarja ráerőltetni az ifjú párra, hiszen nem az ő esküvője lesz. – Ha mégis ilyet tapasztalnak, jobb, ha elgondolkodnak a további közös munkán. – Kellő nyugalommal és magabiztossággal adjon információt a következő fontos lépésekről, de a leendő buktatókra is hívja fel a figyelmét a párnak. Készítsen egy komplett forgatókönyvet az esküvő napjára, lépésről-lépésre.

Az egyik legfontosabb tényező, hogy az esküvőre szánt költségkeretből a legjobb szolgáltatásokat kínálja fel, és a maximumot hozza ki belőle. Figyeljen oda arra is, hogy stílusban a leginkább az ifjú párhoz illő szolgáltatásokat részesítse előnyben, amellyel még komplexebbé teheti az ifjú pár tökéletes esküvőjét. Folyamatosan felügyelje, hogy minden a legnagyobb rendben legyen és a terv szerint haladjanak a dolgok. Ha egy kézben van a szervezés folyamata, nagyobb eséllyel nem marad ki semmi, és minden időben a helyére kerül. Mindig legyen elérhető az esküvőt megelőzően a szervezés időszakában és természetesen az esküvő napján is. Legyen örömteli kihívás az esküvőszervező részéről, hogy boldoggá tegye az ifjú pár számára az esküvő napját. Szervezze szívvel lélekkel és törekedjen arra, hogy ragyogó szemekkel mosolygó, elégedett arcok tekintsenek vissza rá a tökéletes és csodálatos, meghitt, nagy napon.

Sok különböző szempontot fel lehetne még sorolni, de talán ezek a legfontosabbak egy esküvőszervező kiválasztásánál és általa egy tökéletes esküvő megszervezéséhez. Legyen minden tökéletes, vidám, örömteli, meghitt, úgy, ahogy azt az ifjú pár erre a fantasztikus napra elgondolta. Ebben nagy segítséget nyújthat egy profi esküvőszervező.

Álmodják meg a nagy napot és a hagyják, hogy megvalósuljon!

Előre is gratulálunk és sok boldogságot kívánunk önöknek!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!