Turbékoló gerlepár, repülő csokor, örömkönnyek, holtomiglan-holtodiglan. A „nagy nap” egy nagyon komoly dolog, 2 ember, akik igazán szeretik egymást, elhatározzák, hogy összekötik az életüket. Ez a közös élet a kölcsönös bizalom elvén nyugszik, a barátok, családtagok, közeli ismerősök előtt vallják, hogy segíteni fogják egymást mindenben, ezen túl nem lesz olyan, hogy te és én, hanem attól a pillanattól kezdve te és énből mi leszünk. A házasság nem azt jelenti, hogy addig, amíg minden jó, hanem tűzön-vízen át, közösen, együtt. A házasság komoly dolog, nem lehet elviccelni. Vagy mégis? Bolond menyasszony, vicces toastok, beszédek, pohárköszöntők, vicces történetek kavalkádja, gyakran az esküvőket a bakikról, a vicces történésekről emlegetjük fel, habár a boldogító igenek kimondása, és annak hallata valóban megindító, szívhez szóló esemény. Ti bevállalnátok vicces esküvői tortát? Hiszen tudjátok, hogy mit jelent az esküvői torta, és annak felvágása. Teszem hozzá, közös felvágása. A torta közös felvágása a közös életet jelképezi, ezt elviccelni hogyan is lehetne? Ti bevállalnátok?  

torta17.jpg
torta2.jpg

Kicsit rendhagyó menyasszony-vőlegény torta figura, amely azt ábrázolja, amint a vőlegény a számítógép előtt gubbaszt, a menyasszony – teszem hozzá,- türelmetlen menyasszony- épp elvonszolja a képernyő elől, habár a billentyűzet ott rostokol a vőlegény ölében. Ti bevállalnátok? Vagy ez már túlmegy egy határon?

Ha az előző még hagyján volt, ezzel alaposan áteshetünk a ló túloldalára. A menyasszony sétáltatja pórázon a vőlegényt. Képzeljétek csak el a nyugdíjas nagyszülőket, 80 éves nénikéket, bácsikákat, mit szólnának ehhez.

torta9.jpg

Dől a torta, zuhan le róla a menyasszony és a vőlegény. Micsoda káosz! Na és hogy képes a torta ilyen ferdén állni?  Poénos, vagy már túlzás? Hiszen a tortavágás, a közös élet kezdetét jelenti, az összetartozást, akkor a torta jelképezheti a közös életet. Hogy nézne ki, ha kidőlne, még mielőtt megkezdődne a vágás?

vicces ek tort.jpg

A menyasszony az ő denevéremberével vagy a menyasszony a saját szuperhősével?  Ki vállalna be egy ilyen tortát? Egyértelműen olyan pár, akiknél prioritást élveznek a szuperhősök, vagy olyan menyasszonyok, akik egész kislánykoruktól kezdve a saját szuperhősüket várták.

vicces esk tort1.jpg

Népies magyar motívumok- ide aztán a jó magyar pálinka, töltött káposzta és húsleves dukál.  Akik ezt a tortát választják, nyílván a hagyományok hívei. Jól átgondoltátok az esküvőtök tematikáját?

vicces esk tort0.jpg

Legótorta? A fehér mázborítás alatt ott sorakoznak a legók. A komoly menyasszony és vőlegény ruhák mögött ott rejtőznek a gyerekkori vágyak. Talán ezt próbálja jelképezni ez a vicces torta?

vicces esküvői torták0111.jpg

Vicces vagy morbid? Esetleg ijesztő? Horror kiállításra még elmegy, vagy egyenesen művészet? A menyasszony a torta legtetején, a vőlegény viszont a torta területén kívül, vérbe fagyva, mindez egy rózsaszín, virágokkal ékesített esküvői tortán. Ez azért nem túlbíztató a házasulandó pár számára, de még a násznépnek sem. A vőlegényről nem is beszélve.

Ezek voltak hát a poénosra vett esküvői torták. Ti bevállalnátok? Nem hoz balszerencsét? Esetleg nem botránkoztatja meg a násznépet? Egyes torták már-már Addams Family című filmbe illenek, de akár onnan is meríthették az ötletet az ötlet megálmodói.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!