Ez legyen az esküvőd túlélőkészletében

Ha tehetnénk, egy raklapnyi holmit magunkkal hurcolnánk a Nagy Napon, azzal a címszóval, hogy „erre szükség lehet”. Kicsit olyan ez, mint amikor több napos nyaralásra megyünk, és azt vesszük észre a pakolás felénél, hogy a lakás nagy részét becsomagoltuk. Persze, jó dolog az elővigyázatosság és az alaposság, de semmiképp sem szabad átesni a ló túlsó oldalára. Éppen ezért megpróbálok most olyan túlélőkészlet-hozzávalókat felsorolni, amiknek valóban hasznát veheted az esküvő napján. Nagyon fontos, hogy ezek ne nálad legyenek (nem mintha férne 1 zsebin és egy kompakt tükrön kívül bármi is a „nagyon hasznos” kis menyasszonyi szütyőkbe), hanem jelöld ki az egyik koszorúslányt, hogy ő lesz ezeknek a felelőse.

 • Elsőként említeném meg a zsebkendőt, ami ha lehet, ne papírzsebi legyen, hanem textil. Mi kizárólag erre az alkalomra vettünk egy pár darabot nekem és a férjemnek. A sminkesem ajánlotta, hogy textil zsebkendővel, ha nem agresszívan és teljes erővel törlöm az esetleges könnyeket, verejtéket, akkor nem fog elkenődni a smink, az alapozó, semmi. És így is lett- ellenben a papír zsebkendőről mindez nem mondható el.
 • Legyen nálad a smink rendberakásához rúzs vagy szájfény (a sminkesek ezeket oda is szokták adni kölcsönbe aznapra), esetleg szemceruza (bár ha jó volt a fixáló, akkor nem lesz rá szükség) és kompakt púder.
 • Nem csak saját részre, de jó, ha van nálad ragtapasz, tű és cérna, biztosítótű- bár ezek már súrolják a „felesleges” kategóriát, de ha nyugodt leszel tőle – sok helyet nem foglalnak -, akkor tedd be a készletbe.
 • Ha izzadós vagy, feltétlenül tedd be a jól bevált dezodorodat és frissítsd fel magad az este folyamán akár többször is. Jól jöhet egy hűsítő testpermet is, ami kevésbé erős illatú, mint egy parfüm, de a nagy melegben nagyon jól fog esni.
 • Pótharisnya! Én biztosra mentem, 2 pótharisnyám volt (egyre se volt szükség). Ha általános iskolában egyszer átéled, hogy egy versenyen vagy fellépésen szakadt harisnyában kell kiállnod az emberek elé, akkor ez örök életedet végigkíséri. Persze, elég egy pótharisnya.
 • Nem szeretünk arra gondolni, hogy mondjuk ránk törhet a migrén a szertartás és a vacsora között, de minden esetre –szintén nem nagy helyigényű lévén- elrakhatsz 1-2 szem fájdalomcsillapítót, hányinger csillapítót, széntablettát, görcsoldót „sose lehet tudni” alapon, felkészülve arra, hogy valamelyik vendég küzd majd bármilyen problémával.
 • Ha esetleg a nagy táncolásban kihullik néhány tincs a helyéről- és pont nagyon nem jó helyről-, akkor megmenthet a hullámcsat. Legyen a csomagban pár darab, mert a koszorúslányoknak is lehet rá szükség. Ide sorolnám a hajlakkot is, ha még belefér a túlélő készletbe, bár vannak mini kiszerelések is.
 • Ha a vacsora előtt nincs vendégvárás, tehát ha a ceremóniák és a helyszínre érkezés között több óra eltelik, egy müzliszelet, ropi vagy keksz és egy fél literes víz nem árthat.
 • Váratlan „női egészségügyi problémákra” is gondoljunk, mert a stressz és az érzelmi hullámvasutazás megboríthatja az óramű pontosságú ciklusokat is.
 • Mini csomagolású nedves törlőkendő, frissítő kendő- bármire, sok mindenre nagyon jól jöhet.
 • És persze dobjunk be egy esernyőt is, csak hogy semmiképp ne essen az eső!

Körülbelül száz tételből álló felsorolásokkal is találkoztam már, de úgy gondolom, a fentiekre nem csak valóban szükséged lesz/lehet, de a tudat, hogy ott lesznek tőled karnyújtásnyira, megnyugtatóak lesznek a nap folyamán.

Ha pedig egyéb megnyugtató tanácsokra van szükséged, akkor ne légy rest és keresd meg szakembereinket online is. Egy beszélgetés jót tehet Neked is!
Egy kérdés nem kerül semmibe. Több sem! Beszélgessünk az esküvőtökről, hátha adhatunk még hasonló tanácsot!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!