Új esküvő magazin hírek

Kezdőlap » Esküvői játékok » Rendhagyó és mókás esküvői programok, játékok

Rendhagyó és mókás esküvői programok, játékok

Sokan szeretik és szórakoztatónak tartják az esküvői játékokat és egyéb szervezett programokat, de sokan vannak ellene is, erőltetettnek és nem ünnephez illőnek tartják. Ha az unalmas és megszokott játékokat, mint a vőlegény igyon a menyasszony cipőjéből, derék köré kötött burgonyával lökdössetek tárgyat a választott vendégek egyik pontból a másikba, a menyasszony egye ki a répát a vőlegény lába közül, te sem szereted, de mindenképp akarsz valamilyen szórakoztató programot, ha a hangulat alább adna, akkor fuss végig a listánkon. Összegyűjtöttük ugyanis a legviccesebb esküvői programokat, játékokat.

A templomi esküvő után szokás a friss házasokra rizst dobálni, mivel az a bőség szimbóluma. Ha nem vagy különösebben oda a rizs dobálásért és ehelyett valamilyen formabontó megoldást keresel, akkor a színes konfettiket neked találták ki. Olcsóbb és egyszerűbb beszerezni, mint például az ugyan ekkora mennyiségű színes virágszirmokat, de a szabadban a füvön és az aszfalton ugyanúgy egyaránt mutatós lesz a szivárvány minden színében pompázó konfetti szőnyeg. A konfettit a koszorús párok és a gyerekek is dobhatják rátok, amint kiléptek a templomból.

Ha elérkezett az este és a vacsoraidő, a sok jóllakott vendég kicsit bepunnyadt, akkor nem vitás, hogy az esküvői játékok, programok ideje is elérkezett. Vicces és kissé pikáns móka a tojásgörgetés. Lényege, hogy a vőlegény feláll egy székre, a gatyájába pedig egy tojás kerül. A menyasszony feladata, hogy a tojást a férje lábán, a nadrág alatt végig görgesse, persze úgy, hogy azt nem töri össze. A játék élményét fokozza, ha sima tojás helyett fagyasztott tojást adnak a menyasszonynak és azt teszi párja nadrágjába.

Ha már a szertartás utáni dobálásnál kihagytuk a rizst, akkor vegyétek elő este! Lehetőleg egy minél nagyobb tálat, vödröt kell megtölteni rizzsel és közé különféle tárgyakat rejteni. A menyasszony és a vőlegény felváltva nyúlhat a tálba a tárgyakért. Érdemes időkorlátot szabni, hogy ne legyen túl unalmas és hosszúra nyúló a program. Természetesen annál viccesebb lesz ez az esküvői játék, minél érdekesebb tárgyak kerülnek a rizses vödörbe. Lehet bele tenni tojást, aszalt szilvát, valami szőrös eszközt, lufit, itt csak a képzelet szabhat határt.

Ahhoz, hogy táncra bírd az ellustult vendégsereget, jó választás a lufi pukkasztás nevezetű esküvői program, játék. Nagyon egyszerű és annál szórakoztatóbb feladatról van szó. Az ifjú pár kiszólít a tánctérre 10 vagy akár 20 párt is táncolni, ez a hely adottságaitól függ persze. A táncoló párok hölgy tagjainak a bokájához léggömböt kell kötni egy spárgával. A cél az, hogy a pár a saját lufiját sértetlenül megőrizze, amíg a többi táncos lufiját igyekszik szétpukkantani, természetesen mindezt tánc közben kell megtenni. A játék nyertese az a pár, akinek megmarad a lufija.

Ha kifejezetten olyan játékot kerestek, ahol ti szórakoztatjátok a vendégeket, ezzel biztosan elkerülve azt, hogy valakit belekényszerítsetek egy olyan játékba, amelyhez nincs kedve, akkor a válaszolós játék remek döntés. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű és garantáltan megnevetteti a násznépet. A tánctérre, vagy lehetőleg olyan egyéb helyre kell ültetni a menyasszonyt és a vőlegényt, ahol mindenki jól látja őket. Egymással háttal kell leülni és a kezükben egy-egy táblát kell tartaniuk menyasszony és vőlegény felirattal. A vőfély, illetve ceremóniamester ekkor elkezdi felolvasni a kérdéseket. A pár mindekét tagjának azt a táblát kell feltartania, mely szerinte a helyes választ mutatja. Ha sikerül vicces kérdéseket összeállítani, akkor garantált a szórakozás.

Az igazán aranyos és romantikus esküvői programok, játékok egyike, amikor a vőlegényt felkérik, hogy mindenki előtt valljon szerelmet újdonsült feleségének. Persze a trükk a dologban az, hogy mindezt úgy kell megtennie, hogy közben beszív egy héliumos lufit. A mókás hanghatás és az érzelmes téma együttese biztosan megnevetteti az egész vendégsereget és nem csak az arát, akinek a vallomás szól. Ez a játék amilyen egyszerű, olyan kedves.

Nagyon elmés esküvői program, játékötlet a poháralátétre írt üzenet. Bármelyik papírkereskedésben lehet vásárolni egyszerű, papírból készült poháralátéteket, melyre így könnyedén tudtok írni vagy nyomtatni, csakúgy, mint a meghívottak. A poháralátétre ráírhatjátok például, hogy „A sírig tartó házasság titka a …” és a kihagyott részre írhat valamilyen jó tanácsot a vendég. Érdemes persze az aláírásnak is helyet hagyni, hogy tudd kitől kaptátok a tippet. Egy év múlva, az első házassági évfordulótokon pedig elő tudjátok venni az alátéteket és elolvashatjátok ki, mit írt, így kellemes emlékeket idézve fel a nagy napról. Vacsora közben, amikor a násznép a teremben tartózkodik, érdemes a ceremónia mesternek hangosan kimondani, hogy mi a cél az alátétekkel, hiszen az is lehet, hogy valaki figyelmét elkerülte az üzenet.

Ha tetszettt a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!