Sokan szeretik és szórakoztatónak tartják az esküvői játékokat és egyéb szervezett programokat, de sokan vannak ellene is, erőltetettnek és nem ünnephez illőnek tartják. Ha az unalmas és megszokott játékokat, mint a vőlegény igyon a menyasszony cipőjéből, derék köré kötött burgonyával lökdössetek tárgyat a választott vendégek egyik pontból a másikba, a menyasszony egye ki a répát a vőlegény lába közül, te sem szereted, de mindenképp akarsz valamilyen szórakoztató programot, ha a hangulat alább adna, akkor fuss végig a listánkon. Összegyűjtöttük ugyanis a legviccesebb esküvői programokat, játékokat.

A templomi esküvő után szokás a friss házasokra rizst dobálni, mivel az a bőség szimbóluma. Ha nem vagy különösebben oda a rizs dobálásért és ehelyett valamilyen formabontó megoldást keresel, akkor a színes konfettiket neked találták ki. Olcsóbb és egyszerűbb beszerezni, mint például az ugyan ekkora mennyiségű színes virágszirmokat, de a szabadban a füvön és az aszfalton ugyanúgy egyaránt mutatós lesz a szivárvány minden színében pompázó konfetti szőnyeg. A konfettit a koszorús párok és a gyerekek is dobhatják rátok, amint kiléptek a templomból.

Ha elérkezett az este és a vacsoraidő, a sok jóllakott vendég kicsit bepunnyadt, akkor nem vitás, hogy az esküvői játékok, programok ideje is elérkezett. Vicces és kissé pikáns móka a tojásgörgetés. Lényege, hogy a vőlegény feláll egy székre, a gatyájába pedig egy tojás kerül. A menyasszony feladata, hogy a tojást a férje lábán, a nadrág alatt végig görgesse, persze úgy, hogy azt nem töri össze. A játék élményét fokozza, ha sima tojás helyett fagyasztott tojást adnak a menyasszonynak és azt teszi párja nadrágjába.

Ha már a szertartás utáni dobálásnál kihagytuk a rizst, akkor vegyétek elő este! Lehetőleg egy minél nagyobb tálat, vödröt kell megtölteni rizzsel és közé különféle tárgyakat rejteni. A menyasszony és a vőlegény felváltva nyúlhat a tálba a tárgyakért. Érdemes időkorlátot szabni, hogy ne legyen túl unalmas és hosszúra nyúló a program. Természetesen annál viccesebb lesz ez az esküvői játék, minél érdekesebb tárgyak kerülnek a rizses vödörbe. Lehet bele tenni tojást, aszalt szilvát, valami szőrös eszközt, lufit, itt csak a képzelet szabhat határt.

Ahhoz, hogy táncra bírd az ellustult vendégsereget, jó választás a lufi pukkasztás nevezetű esküvői program, játék. Nagyon egyszerű és annál szórakoztatóbb feladatról van szó. Az ifjú pár kiszólít a tánctérre 10 vagy akár 20 párt is táncolni, ez a hely adottságaitól függ persze. A táncoló párok hölgy tagjainak a bokájához léggömböt kell kötni egy spárgával. A cél az, hogy a pár a saját lufiját sértetlenül megőrizze, amíg a többi táncos lufiját igyekszik szétpukkantani, természetesen mindezt tánc közben kell megtenni. A játék nyertese az a pár, akinek megmarad a lufija.

Ha kifejezetten olyan játékot kerestek, ahol ti szórakoztatjátok a vendégeket, ezzel biztosan elkerülve azt, hogy valakit belekényszerítsetek egy olyan játékba, amelyhez nincs kedve, akkor a válaszolós játék remek döntés. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű és garantáltan megnevetteti a násznépet. A tánctérre, vagy lehetőleg olyan egyéb helyre kell ültetni a menyasszonyt és a vőlegényt, ahol mindenki jól látja őket. Egymással háttal kell leülni és a kezükben egy-egy táblát kell tartaniuk menyasszony és vőlegény felirattal. A vőfély, illetve ceremóniamester ekkor elkezdi felolvasni a kérdéseket. A pár mindekét tagjának azt a táblát kell feltartania, mely szerinte a helyes választ mutatja. Ha sikerül vicces kérdéseket összeállítani, akkor garantált a szórakozás.

Az igazán aranyos és romantikus esküvői programok, játékok egyike, amikor a vőlegényt felkérik, hogy mindenki előtt valljon szerelmet újdonsült feleségének. Persze a trükk a dologban az, hogy mindezt úgy kell megtennie, hogy közben beszív egy héliumos lufit. A mókás hanghatás és az érzelmes téma együttese biztosan megnevetteti az egész vendégsereget és nem csak az arát, akinek a vallomás szól. Ez a játék amilyen egyszerű, olyan kedves.

Nagyon elmés esküvői program, játékötlet a poháralátétre írt üzenet. Bármelyik papírkereskedésben lehet vásárolni egyszerű, papírból készült poháralátéteket, melyre így könnyedén tudtok írni vagy nyomtatni, csakúgy, mint a meghívottak. A poháralátétre ráírhatjátok például, hogy „A sírig tartó házasság titka a …” és a kihagyott részre írhat valamilyen jó tanácsot a vendég. Érdemes persze az aláírásnak is helyet hagyni, hogy tudd kitől kaptátok a tippet. Egy év múlva, az első házassági évfordulótokon pedig elő tudjátok venni az alátéteket és elolvashatjátok ki, mit írt, így kellemes emlékeket idézve fel a nagy napról. Vacsora közben, amikor a násznép a teremben tartózkodik, érdemes a ceremónia mesternek hangosan kimondani, hogy mi a cél az alátétekkel, hiszen az is lehet, hogy valaki figyelmét elkerülte az üzenet.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!