Az esküvői szülőköszöntőt megírni nem egyszerű dolog, de egy kis odafigyeléssel és gondoskodással az egyik legmeghatóbb pillanata lesz az esküvőnek. A köszöntő szöveg mellett szükségünk lesz a különleges csokrok, esetleg ajándékokra.

Minél egyedibb és színesebb emlékekből építkezik a szöveg, annál kíváncsiabban fogják hallgatni az emberek.  Hiszen ki akarna egy olyan szöveget hallani, ami bármelyik emberről szólhatna?

Hogyan kerülhető el, hogy ne legyen a szövegünk sablonos, és ugyan olyan, mint a többi?

Szerezzük meg minden jelenlévő figyelmét. A lényeg, hogy ne a tipikus sablon legyen megfogalmazva. Ha nem vagyunk a szavak emberei, természetesen az anyakönyvvezető is a segítségünkre lehet.

  1. Köszönd meg szüleidnek az életedet.

Azt, hogy felneveltek, támogattak, gondodat viselték, amikor senki mást. Fejtsd ki egy kicsit hosszabban. Idézd fel, amiket megtettek érted, amikor kicsi voltál. Ringattak, ápoltak, ott ültek betegségben az ágyad szélén, energiát áldoztak rád.

    2.A sok segítség, amit nyújtottak neked

Azt, hogy mindig segítettek, amikor bajban voltál. Támogatták a hobbidat, a különórákat, áldozatokat hoztak csak azért, hogy el tudj menni valahova.

Meghallgattak a fájdalmas, csalódással teli időszakokban. Tudták, hogy mivel lehet felvidítani, ha rosszkedvű voltál.

Megtanítottak rengeteg dologra, együtt nevettetek, sírtatok, amikor…

Megmutatták, hogy nem szabad feladni, amikor…

Megköszönni, hogy felnézhettél rájuk…

        3.Végül a sok emlék és teljesség, amit nyújtottak neked

Idézd fel, mit tanultál tőlük. Itt elmondhatod, mi jelentett számodra sokat, mint például, hogy mennyire szeretik és tisztelik egymást ennyi idő után is

Megköszönhetjük, hogy miattuk váltunk olyanná, akik ma vagyunk.

Természetesen ne maradjon ki az egyéni emlék. Mit mutattak meg, mire beszéltek rá,

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!