Az apró részleteken sok múlik 

 

Az esküvő szervezés első pillanataiban nem is gondolnánk, hogy mi az a szinte láthatatlan dolog, ami teljesen tönkre teheti a nagy napot. Amikor készülünk a nagy napra, általában mindenkinek a ruha vagy a dekoráció jut eszébe. De egy kellemes, emlékezetes esküvő nem csak ezen múlik, hanem azon is, mit viselünk a ruha alatt, vagyis az esküvői fehérneműn
Mindenki hercegnőként szeretne tündökölni, de a nagy odafigyeléssel megtervezett megjelenést teljesen tönkre teheti például egy kikandikáló pánt.

Gondolkodjunk előre

Amikor elkezdünk azon gondolkodni, milyen ruhát szeretnénk viselni, azt is előre el kell terveznünk, hogy milyen fehérneműt veszünk alá. Pántos a ruha vagy pánt nélküli, inkább fűzős fehérneműt vegyünk, és természetesen gondolnunk kell az esküvő előtti készülődésre és a nászéjszakéra is. Előbbi esetben egy csinos köntösre gondolunk, utóbbinál egy dögös összeállításra.

De hogyan is vásároljunk esküvői fehérneműt?

Bár már az elején eltervezzük, hogy milyen típusú ruhát szeretnénk, általában a próbák alkalmával fixáljuk azt. Fontos, hogy eddig a pontig ellenálljunk a vásárlási lázunknak és csak ezután válasszunk fehérneműt. Nagyon fontos, hogy amikor megvan az álomruha, minden oldalról fotózzuk le. Ez nagyon jól fog jönni a későbbiekben.
A ruha kiválasztása után menjünk el egy nagyobb fehérnemű üzletbe, ahol képzett, sokat látott eladók vannak segítségünkre a vásárlásnál. Nem szükséges elvinnünk a ruhát, elegendő a képeket mutatnunk. Így sikerülhet megfelelő darabokat kiválasztanunk. Fontos, hogy a színes darabokat tartsuk meg a nászéjszakára. A ruha alá testszínű vagy fehér esküvői fehérneműt válasszunk.

Mi a helyzet a melltartóval?

A kiválasztott ruha függvényében el kell döntenünk, hogy van-e egyáltalán szükség melltartóra. Azokban az esetekben, ahol a felsőrész külön van és fűzős megoldású, nincs is szükség rá. Valaki azonban szeretne egy kis extra tartást, ilyen esetben egy szabóval varrathatunk egy plusz kosárrészt a ruhába. A lényeg, hogy kényelmes legyen. Vékonyabb anyagú esküvői ruhák esetén a menyasszonyok általában csak egy kis plusz takarást keresnek, ilyen esetben nem a melltartó a legjobb választás. Ideális lehet azonban egy mellbimbó takaró tapasz, ami elrejti, amit el kell, de nem okoz nagy feltünést a ruha alatt.

És milyen alsóneműt válasszunk?

Az alsónemű választásnál is szintén a ruha fajtáját kell figyelembe vennünk. Egy habos, alsószoknyás darabnál csak egy dolgot javasolhatunk a menyasszonynak, viseljen, amit jól esik. Akár egy vékony kis tangáról legyen szó, vagy egy kényelmesebb alsóneműről, a lényeg, hogy ő megfelelően érezze magát és komfortosan.
Amennyiben egy testhez simuló ruhát választottunk, fontos, hogy egy „kevésbé látható” alsóneműt válasszunk. Ilyen esetekre lettek kitalálva a vékony szilikon pánttal ellátott, testszínű darabok. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor egy remekül megálmodott menyasszonyi megjelenést tönkretesz egy kikandikáló pánt.
Van olyan helyzet, amikor a ruha tökéletes, de úgy ítéljük meg, hogy a mi alakunk nem az. Ilyenkor remek választás lehet egy alakformáló fehérnemű. Ilyen estben még kiemeltebben igaz, hogy kérjük az eladó szakértő segítségét. El sem tudjuk képzelni, de egy jó választással akár még egy kényelmes alakformáló fehérneműhöz jutahatunk.
A body most reneszánszát éli. Az alul kapcsos darabok könnyen használhatók, és anyaguktól függően még az alakformálásban is segítségetekre lehetnek. A menyasszonyi ruha alatt kényelmesek, de jól meg kell gondolnunk a választást, hisz nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a lakodalmon a mellékhelységben küzdünk az alól kapcsos darabbal.

Van tapasztalatod a témában? írd meg kommentben!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!