Esküvőre készülődés? Ez egy meglehetősen vegyes érzelmekkel teli időszak. Izgalmas,  hiszen a pár mégis csak életük nagy napjára készülődik, stresszes, mert minden apró részletnek a helyén kell, hogy legyen, hogy mindenki elégedett legyen a végeredménnyel, de az ifjú pár elképzelésének is megfeleljen, és boldog, hiszen a várva várt esküvőjüket szervezhetik. Soha nem lehet elég hamar hozzá kezdeni az előkészületekhez, hiszen bármilyen hamar kezdik, az az idő mindíg kevésnek bizonyul. Az esküvő dátumához közeledve, mindíg valami eszükbe jut, ami még hiányzik, hogy a liliom helyett mégis csak rózsa legyen a dekoráció és még sokadszorra is ellenőrzik, hogy biztosan rajta e van mindenki a vendéglistán.

 A legapróbb dolgok is nagyon fontosak lehetnek, amiket semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni. Többek közt ilyen az esküvői szalvéta is. Nem tűnik olyan nagy dolognak, de ha nem volna az esküvői asztalon, azt mégis csak mindenki hiányolná. És persze az sem utolsó kérdés, hogy milyen legyen. Milyen anyagból készüljön, milyen színű legyen, legyen e rajta minta, vagy simát válasszanak? Fontos, hogy a szalvéta is passzoljon az asztali dekorációhoz. Ne tűnjön ki az egyszerű dekoráció mellett egy díszesebb szalvéta, ugyan akkor ne is vesszen el a hangsúlyosabb díszek között egy egyszerű szalvéta. Kellő időráfordítást igényel, hogy kiválasszuk a megfelelő darabot, hogy még véletlenül sem tűnjön úgy, mintha a legközelebbi papírüzletből került volna a szalvéta az eskvői asztalra. Az esküvői szalvéta kiválasztására nagyon sok internetes weboldal áll rendelkezésünkre, akik rengeteg mintával, színnel, variációkkal szolgálnak és akár tanácsot is adnak a választással kapcsolatban, ha szügséges.

 A textilből készült esküvői szalvéta tökéletesen illik egy igényesebb, elegáns dekorációhoz, míg  a papírszalvéta harmonikus eleme az esküvői asztalnak egy visszafogottabb, egyszerű díszítés mellett. De akár milyen anyagból is készült, az nagyon fontos, hogy színben mindenképpen harmonizáljon a Nagy nap „színével“. A dekoráció általában egy, vagy két alapszínre épül és ehhez passzol a terítő, a virágdíszek és ebben az árnyalatban válasszuk a szalvétát is. Hogyha az asztaldekoráció viszonylag egyszerű, akkor a szalvéta az evőeszközök díszítésére is szolgálhat. Ezt különböző hajtogatási technikákkal igazán ötletesen lehet megoldani, az evőeszközöket pedig így helyezzük bele a szalvétába. Sőt, virágokkal is tovább kombinálhatjuk ezt a megoldást.

 Ha az ifjú pár igazán szeretné lenyűgözni a vendégeket, erre nagyon jó megoldás, ha hajtogatott szalvétával várják őket az esküvői asztalnál. Ennek a kivitelezéséhez elkél némi kézügyesség, de ha van olyan személy,aki ezt bevállalja, akkor a végeredmény valóban figyelemre méltó lehet. Különböző formákat lehet hajtogatni az szerint, hogy épp melyik passzol legjobban a dekoráció stílusához, pl. csillagot, szivet, koronát, gyémántot. Ha ilyen hajtogatott szalvétát tervezünk a terítékhez, akkor ehhez mindenképpen egyszínűt válasszunk.

 Egyedi kiegészítője és egyben emlékezetes dísze lehet az esküvői vacsorának a feliratozott szalvéta. Ezeket a fajta szalvétákat is a díszítéshez illő alapszínnel lehet megrendelni különböző választható mintával, vagy felirattal. Ez a felirat egyben a szalvéta mintája is, pl. Just Married, Mr & Mrs, menyasszony és vőlegény figurával, dupla szívvel, stb. díszített és ez alá kerül a kívánság szerinti felirat, ami a menyasszony és a vőlegény neve és a Nagy nap dátuma. Ettől egyediek ezek a szalvéták, mert kifejezetten a pár részére készülnek és ezzel is emlékezetessé teszik a napot. A feliratot lehet kérni különböző díszes betűtípussal és általában ezüst, vagy arany színnel írva.

 Nagyon szép dísze az esküvői asztalnak a különböző képekkel ellátott szalvéta, pl. galambpár, hintó, gyűrűk, szívek, stb. ezek a képek az egész szalvétát beborítják, mint egy színes festmény, vagy vannak olyanok, amelyeknek csak a széle van díszítve, vagy valamilyen esküvőre, szerelemre utaló felirattal van ellátva.

 Az esküvői szalvétát a dekorációhoz illően el lehet helyezni a tányéron, ide általában akkor helyezzük, ha valamilyen formára van hajtogatva a szalvéta. Lehet tenni a tányér mellé, vagy fölé. Ennél a megoldásnál a szalvétát egy, a dekorációhoz illő szalvétagyűrű is díszítheti. A szalvétagyűrű is lehet valamilyen dekorációval ellátott, pl. pillangó, virág, vagy lehet rendelni egyedi szalvétagyűrűket is, amire az ifjú pár neve és az esküvő dátuma  van ráírva valamilyen díszes betűkkel. Ha ilyen díszített szalvétagyűrűt választunk, akkor ebben az esetben is inkább az egyszínű, vagy valamilyen dombornyomott mintájú szalvétát válasszunk, hogy ne legyen nagyon giccses. Ha egy exkluzív, romantikus asztaldekorációt szeretne a pár, akkor ehhez elengedhetetlen, hogy az asztalterítővel harmonizáló textilszalvétát válasszon egy szép szalvétagyűrűvel átölelve. Ez a megoldás egy visszafogott, de mégis mutatós dísze az esküvői asztalnak.

  … aztán a hosszas, precíz készülődés végül meghozza a gyümölcsét. Mikor a legapróbb részlet is a helyére kerül és minden, amit az ifjú pár megálmodott, azt a Nagy nap eljövetelére valóra váltották és a csodálatos napon egy felejthetetlen élményt élhetnek át az elégedett vendégsereg társaságában a tökéletesen megszervezett esküvőn.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!