A jegyes fotózás rendkívül fontos pillanat az ifjú pár életében, hiszen ezek a képek fogják visszatükrözni az esküvő momentumait. Ezeknek a képeknek át kell adniuk mind azt, amit a pár egymás iránt érez.

Ezért roppant fontos az, hogy milyen helyszínt választunk jegyes fotózáshoz. A helyszín lehet akár olyan ami közel áll hozzánk, esetleg ott találkoztunk kedvesünkkel, de választhatunk olyat is ami teljesen távol áll tőlünk, viszont a kép világa illik hozzánk, és az elképzelt fotók témájához.

Magyarország rendkívül sok csodás hellyel rendelkezik, így nehéz lenne mindet felsorolni. Ám azonban ha csak a fővárost nézzük vagy a „tengerünket” rendkívül sok helyszín közül válogathatunk. Íme néhány:

Budapesti helyszín jegyes fotózáshoz
 Halászbástya

A Halászbástya Budapest egyik legismertebb műemléke, amely Schulek Frigyes tervei alapján épült 1895 és 1902 között. A páratlan budapesti panorámája miatt az egyik legjelentősebb idegenforgalmi látványosságok közé tartozik A halászbástya a budai várban található, Budapest I. kerületében.

Az Országház

Az Országház Budapest egyik legismertebb középülete, a Magyar Országgyűlésnek és egyes intézményeinek (például Országgyűlési Könyvtár) a székhelye. Budapest V. kerületben, a Duna partján, a Kossuth téren található.

Szent István-bazilika

A Szent István-bazilika Budapesten a Lipótvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út közelében, a Szent István téren található. A bazilika Magyarország egyik legjelentősebb egyházi épülete, a főváros egyik legnagyobb idegenforgalmi nevezetessége. Az épület a maga 96 méterével az ország harmadik legmagasabb épülete.

Budavári Palota

A Budavári Palota Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja, egyben a volt királyi palota. A Budai Várnegyed részeként 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek.

Széchényi fürdő

A Széchenyi gyógyfürdő, becenevén a Szecska, Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melynek építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Széchenyi gyógyfürdő, becenevén a Szecska, Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melynek építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján.

Széchényi lánchíd

A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, legismertebb híd a Dunán, a magyar főváros egyik jelképe.

Vajdahunyad vára

A Vajdahunyad vára vagy Vajdahunyad vár Alpár Ignác építész által alkotott épületegyüttes a Budapest XIV. kerületében, a Városligetben.

Hősök tere

A Hősök tere Budapest legtágasabb, legnagyobb hatású tere a XIV. kerületben, szűkebb értelemben véve a Millenniumi emlékművet jelöli. A Hősök tere az előtte fekvő Andrássy úttal együtt a Világörökség része.

Párizsi udvar

A Brudern-ház egy eklektikus stílusú lakó- és irodaház Budapest V. kerületében, a Ferenciek terén. Ennek földszinti, belső része a Párizsi udvar, ami Budapest egyetlen, máig megmaradt XX. század eleji bevásárló udvara.

Boscolo Budapest Hotel/ New York-palota

A New York-palota Budapest VII. kerületében, az Erzsébet körút 9–11. szám alatt álló volt biztosítótársasági székház, ma New York Palace Hotel néven luxusszálloda. A Nagykörút egyik legjellegzetesebb, legimpozánsabb épülete. Egyúttal művelődéstörténeti jelentőségű épület: a földszintjén berendezett New York kávéház az 1900-as években itt alakult irodalmi és művészi asztaltársaságok, kávéházi szerkesztőségek révén vonult be a magyar kultúrhistóriába.

Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház (Budapest, Andrássy út 22.)Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke.

Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeumállami alapítású és fenntartású országos múzeum Budapesten, a Hősök tere műemlék együttesének részeként Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik. 1900 és 1906 között,Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült.

Budavári Sikló

A Budavári Sikló (korábban Budai Hegypálya) egy különleges vasút, Budapest I. kerületében a Budavári Palota megközelítésének egyik eszköze, Budapest Duna-parti látképének szerves részeként 1987 óta az UNESCO Világörökség listájában is szerepel, mint Budapest Duna-parti látképének egyik meghatározó szelete.

Szabadság-szobor

A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében pálmafaágat tartó nő alak, Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-ben elkészült alkotása. Az eredeti, több kisebb szobrot is magába foglaló kompozíció hivatalos elnevezése Felszabadulási emlékmű volt; a német hadsereget Budapestről kiverőszovjet hadsereg haditettének emlékére állították.

Danubius-kút

A fővárosi műemlékek közül a mai napig az egyik legsúlyosabb darab a valamikor a Kálvin, ma pedig az Erzsébet teret díszítő Danubius-kút medenceköve.

Balatoni helyszín jegyes fotózáshoz
Balatonboglár

Bogláron a legjobb hely az esküvői fotózásra egyértelműen a Gömbkilátó, és a mellette elterülő kis rét. A kilátó éjszaka is igazán szép, arról nem beszélve, hogy az erdei helyszínen akár még egy izgalmas „Trash the Dress” fotózás is belefér! Innen fentről belátni szinte az egész Balatont, és az északi part hegyeit.

Tihany

Bár a tavaszi-nyári időszakban viszonylag kevés esély van rá, hogy egyetlen egy turistával sem találkoztok majd az Apátság környékén, de így is nyerő helyszínválasztás a Pisky sétány, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra. Ha a vőlegény nagy rajongója az Ötvös Csöpi filmeknek, akkor az autósüldözések helyszínén, a Lepkesoron is feltétlenül álljatok meg néhány kattintásra!

Balatonfüred

Ugye senkinek nem kell bemutatni a füredi Tagore sétányt? Itt biztosan páratlan képek készülnek rólatok, néhány méterre található tőle a hatalmas kikötő, a Halász és a Révész szobra, és keressétek fel Bujtor István szobrát is a móló bejáratánál. Ha igazán egyedi képeket szeretnétek, ne hagyjátok ki Balatonfüredet a számításból!

Balatonlelle

Lelle mólójáról a Balaton vize annyira szép, hogy csupán a naplemente látványáért is érdemes ide utazni, nemhogy az esküvői fotózásért. A Szent István tértől sétáljatok le a Móló sétányra, ami egy kezdő fotósnak is remek terep, egy profi esküvői fotósnak pedig maga a Paradicsom!

Balatonföldvár

Balatonföldvár ugyan pici település, de a kikötő és a mellette elnyúló, hosszú sétány azonban kárpótol mindenért. Nekünk ez a hely az egyik személyes kedvencünk, mert a kikötő kissé retró bája imádnivaló, és egy vitorlás hajó is szuper helyszínt szolgáltathat a fotózásnak. Apropó! A Kvassay sétány szépsége a Tagore sétányéval is vetekszik!

Révfülöp

Amennyiben nem ragaszkodtok a hatalmas kikötőkhöz és a pezsgő balatoni élethez, hanem annál jobban vágytok meghitt, romantikus balatoni fotókra, dönthettek úgy is, hogy Révfülöp kicsinyke mólója lesz számotokra a tökéletes helyszín. Ha egy kicsit közelebb szeretnétek lenni a fővároshoz, akkor jó, ha tudjátok, hogy Alsóörs mólója is hasonlóan bájos!

Siófok

A sorból természetesen nem hagyhatjuk ki a Balaton fővárosát, Siófokot sem, aminek olyan mesés parkjai vannak, hogy egyértelműen jó választásnak bizonyulhat bármelyik a fotózáshoz. A Millenium park és a Jókai park szépséges pavilonjai csak rátok várnak, akárcsak a Krúdy sétány és az Isztria sétány rózsakertje.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!