Menyecske ruha

A boldogító igen kimondása, és az ezt követő forgatag (fotózás, megérkezés a helyszínre, ajándékátadás, vacsora… stb) után végre jöhet az éjféli keringő, majd az új asszony tánc. Ilyenkor a pár kicsit kiengedheti a gőzt, amíg magukra öltik a megkönnyebbülést hozó kevésbé feszes, -nem túlon túl elegáns- friss házasok ruhakollekciót.

Régen mikor az ember fia-lánya megházasodott, csak templomi esküvő, holtomiglan holtodiglan létezett. Nem voltak válások, pláne második esküvők.

A mai világban viszont már nem helyeződik akkora hangsúly a társadalmi elvárásokra.  Igenis jelen vannak az esküvők akár többször is egy ember életében, hiszen mozaik családok életét éljük. Ebben az esetben viszont sokszor előfordul, hogy többször is férjhez megy egy nő.

Számtalan esküvő szervezése során hagyományként van jelen még a mai napig is az a szertartás, amikor a menyasszony és a vőlegény pár perces elvonulás után új asszony és új emberként tér vissza a násznéphez. Ezt követően mindenki örvend és jó kívánságokkal halmozzák el a friss házasokat, akik egy szitában gyűjtik az új élet első forintjait,-mialatt mindenki jól megtáncoltatja őket.

A menyecske ruha kiválasztása nagy körültekintést igényel és sokszor igen nagy fejtörést okoz a menyasszonynak. Nem csak a legjobban passzoló fazon megkeresése, hanem a megfelelő szín kiválasztása is körültekintést igényel- az idősebb korosztály nem tetszését kinyilvánító asszonyok rosszalló tekintetét is ide értve-.

A menyecske ruha a hagyományok szerint piros, vagy javában ez a szín dominál; hosszú, de legalábbis térdig ér. A piros szín a szűziesség elvesztését, illetve az asszonnyá válást szimbolizálja.

Hagyományos abroncsos menyecske ruha

Azonban a mai körképet tekintve merőben eltér az új asszony ruha színe, fazonja, illetve mintázata a hagyományostól.

Anyagát tekintve is bőven akad választék a menyasszonynak, hiszen már nem csak a hagyományos taft, illetve selyem anyagból választhat, hanem számtalan tüllös megoldás, pamutos, szatén; rövidebb, báli fazonú vagy akár testhez simuló modell is megtalálható a szalonok kínálatában.

Számos esetben láthatunk akár rózsaszín, krém-barna, vagy akár sárga, kék menyecske ruhát is.

Nincs is ezzel semmi gond, hiszen modern világot élünk, a legfontosabb, hogy passzoljon a vőlegény sziluettjéhez.

Rövid fazonú divatos új asszony ruha

Mivel egyre többen szakítanak a berögzült hagyományokkal, így a pár igyekszik a saját egyéniségét bele csempészni az esküvőbe. Így lesz a menyecske ruha, a dekoráció, illetve a menyasszonyi csokor is harmóniában állva nem hagyományos.- akár kék is.

Kék menyecske ruha – későbbiekben akár koktélruhaként is helytálló.

Mivel a menyecske ruhában táncolni kell,-sok esetben ez reggelig is eltarthat- így célszerű nem az abroncsos kivitelezésű ruhát választani, hanem inkább egy könnyebb, akár rövidebb fazonú ruha mellett letenni a voksot.

Sok esetben szeretik a menyasszonyok több alkalommal viselni az alkalmi ruhájukat, így varrónővel készíttetik el a menyecske ruhát, vagy épp egy koktél ruhát választanak új asszony ruhaként.

Szóval Hölgyeim, ne szabjatok gátat elképzeléseiteknek, bátran elő azokkal a színes, pöttyös, csíkos menyecske ruhákkal, egy a lényeg: jól álljon a szín rajtatok!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!