Milyen színek domináljanak az esküvőn?

Dekoráció, ruha, öltöny, meghívó, smink. Még hosszan sorolhatnánk, hány esetben fontosak egy esküvőn a színek. A vizuális harmónia mellett minden árnyalatnak megvan a maga jelentése is, így kifejezetten fontos, hogy mit választunk a nagy napra.

Színek jelentése

Minden színnek megvan a maga jelentése, hiszen érzelmeket váltanak ki belőlünk.

Vörös – az ősi energiák, a szerelem, szeretet színe, így nem véletlen, hogy gyakori szín ez esküvőkön. Érdemes egy lágyabb színnel közösen használni, így tökéletes éke lehet a díszletnek, a meghívóknak, de még a menyasszonyi ruhába is csempészhetünk egy kis vöröset.

Narancssárga – A kreativitás, az érzelmek, barátság és életöröm színe. Ahol narancssárga a szín, ott biztosan vidám a társaság. Különböző árnyalataiban akár az esküvő minden részletébe belecsempészhetjük.

Arany – Akinél az arany szín dominál az esküvőn, minden bizonnyal nagy bizalommal van a párja felé. Emellett a magas érzelmi és értelmi jelenlétet is jelképezi.

Sárga – A vidámság, az elégedettség és az újra való nyitottság színe, amely tökéletes választás egy esküvőre, amelynek lényege mindaz, amit a sárga szín szimbolizál.

Kék – A hűség és a kifogyhatatlan szeretet jelképe, az esküvők tökéletes éke.

Zöld – A kék és a sárga keveréke, így egyesül benne szimbolikusan a nő és a férfi.

Lila – a kék és piros szín által lelkünk női és férfi oldalának egyensúlyba hozását jelképezi.

Rózsaszín – Leginkább a nőiesség, az anyaság színe, így ha ezt a színt választjuk, érdemes egy másik, férfiakhoz is közelebb álló színt választani a nagy napra.

Fehér – A tisztaság, az új kezdet jelképe. Nem véletlenül ez a menyasszonyi ruhák színe. Bármelyik színnel szabadon kombinálható, a fehér egy esküvőn mindenhez illik.

Fekete –  Független és befolyásolhatatlan erőt jelképez, amely nem feltétlenül a legjobb választás egy esküvőre, hiszen több kultúrában a gyász színe is. Belecsempészhető azonban a sminkbe vagy akár a torta díszítésébe.

Vizuális szempontból

Egy esküvői fotós vagy videós szempontjából a legfontosabb a vizuális harmónia. Színek közül bármit választhatunk, akár többféle kombinációt is, fontos azonban, hogy harmónia legyen közöttük, hiszen az a felvételeken is visszaköszön. Ha lehet, kerüljük a rikító színeket, hiszen több erős szín nagyon zavaró tud lenni a képeken. Érdemes minden színből halványabb árnyalatokat választani. Az sem túl szerencsés, ha az öltözet, a díszlet, a smink és a torta mind eltérő színűek, legalább egy közös árnyalat mindenképpen legyen benne.

A fehér minden színnek a jó barátja, hiszen lágyítja, ellensúlyozza azokat, így a menyasszonyi ruhával már nyert ügyünk van. Természetesen ebbe is csempészhetünk színeket, a lényeg, hogy ha vörös a ruha alja, a vőlegény ne lila nyakkendőben álljon az ara mellett, mert rögtön borul a vizuális egyensúly. Apró részletek ezek, melyek sokszor csak a fotók és videók visszanézésekor ütközik ki, ekkor pedig már nem lehet mit kezdeni a helyzettel. Ha nem szeretnénk dekoratőrrel dolgozni, mindenképpen érdemes kikérni a fotós vagy videós véleményét, hiszen ők látják majd az egész eseményt külső szemlélőként.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!