Minden, amit az esküvői kiállításokról szerettél volna tudni

Ha a tervezgetési fázisban nekiálltok nézelődni az esküvői piacon, nagyon hamar be tud szippantani ez a világ, de ugyanolyan hamar elegetek is lehet belőle a hatalmas kínálat, a rengeteg ajánlat, a csillagos eget verő végösszegek láttán. Ebben az ambivalens káoszban lehet egy kis megálló az esküvői kiállítás.

Legpraktikusabb, ha ketten mentek jövendőbeliddel, hiszen fölösleges lenne barátnőket, szülőket is végignyúzni a rendezvényen, elvégre ti ketten vagytok az érintettek. Persze ha a párod nem az a típus, akit feltétlenül megmozgat ez a témakör, akkor ne ráncigáld el, hanem ebben az esetben következhet az anyukád, anyósod vagy a barátnők.

Mindenképp úgy érkezzetek, hogy adott szolgáltatásokról legyen elképzelésetek és az sem árt, ha tudjátok, hogy mennyit szántok rájuk egyenként (mennyit a fotósra, mennyit a tortára, mennyit a ruhára stb.). Ez azért fontos, mert számos esetben kedvezményesen köthettek szerződést a helyszínen adott szolgáltatókkal. És bár első hallásra a 15% nem tűnik túl soknak, de az 1.000.000 forintnál 150.000 forint, ami valljuk be, nem kevés összeg. Ám a helyszíni szerződéskötésbe, vásárlásba csak úgy mehettek bele tiszta lelkiismerettel, ha tisztában vagytok azzal, hogy a szóban forgó szolgáltató árai hol helyezkednek el a piacon. Gondolom, nem szeretnétek úgy járni, hogy aláírjátok a szerződést vagy kezetekben fogjátok a friss szerzeményt, örültök, hogy pl. „csak 300.000.-  a videós”, aztán következő nap a netet böngészve hasonló stílusú, ugyanazon paraméterekkel rendelkező videósra találtok 100.000.-rel olcsóbban.

Ha már az esküvőtök nagy része le van fixálva, de még néhány dolog hiányzik, akkor is érdemes lehet ellátogatni az eseményre inspirálódás, ráhangolódás céljából. Nem is gondolnátok, de rengeteg ötletet lehet gyűjteni, amivel még kiegészíthetitek az elképzeléseiteket a Nagy Napról.

Ami garantálható: raklapnyi szórólappal, katalógussal, magazinnal, ajándékkal fogtok hazaérkezni, ahol már nyugodt körülmények között újra végignézhetitek azokat, és aki emlékezetes volt, vagy akinek szimpatikus a marketingje, annak máris küldhetitek az ajánlatkérőt – hacsak a helyszínen nem jött ez már szóba. Ugyanis internetközpontú világunk egyik előnye, hogy lehet, hogy ti még a rendezvényen vagytok, de a szolgáltató, akivel 10 perce beszéltetek, már el is küldte az árajánlatát; megelőzve ezzel azt, hogy ti esetleg elfelejtkeztek róla a hatalmas információáradat közepette.

A nagyobb rendezvényeket nyereményjátékokkal, tombolával, és szuper programokkal színesítik. Szinte kimaradhatatlan a menyasszonyi ruha bemutató, divatbemutatók, smink bemutató, ingyenes sminkpróba, tanácsadás, a tortás standokon pedig rendszeresen van kóstoltatás is. De véleményem szerint, ami a legfontosabb, az a személyes kontaktus. A mi esküvőnk szervezésekor el sem tudtuk képzelni, hogy olyan személytől vegyünk igénybe bármilyen munkát, aki nem volt nekünk szimpatikus, vagy aki nem volt velünk kedves (de nem nyájas!). Ezek az események kiválóak arra, hogy kicsit beszélgess a szolgáltatókkal- összebarátkozásra persze nem lesz idő egy tömegrendezvényen, de néhány mondatból már le tudod szűrni, hogy tudnátok-e együttműködni a ti legfontosabb, legszebb napotokon. Most pedig irány a legközelebbi esküvői kiállítás!

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!