A legtöbb esküvő nyáron kerül megrendezésre, nem véletlenül, ugyanis ilyenkor sokkal nagyobbak a lehetőségek mind a helyszínt mind pedig a ruhát tekintve.

Akárki nevében beszélhetek, azt hiszem, ha azt mondom, mindenki tökéletes esküvőt szeretne. A tökéletes esküvő összetett, ebbe minden beletartozik, mindennek kifogástalannak kell lennie ahhoz, hogy ez megvalósulhasson. Tökéletes helyszínnek, ételnek, díszletnek, videósnak, fotósnak, ceremóniamesternek vagy vőfélynek, sminkesnek, fodrásznak, zenekarnak, ruhának, cipőnek, kiegészítőknek és persze az időjárásnak.

És, hogy miért népszerűbbek a nyári esküvők? Talán pontosan azért, amit ez az évszak adhat. A vidámság, napsütés és persze a makulátlan idő miatt. Előfordul azonban, hogy az utóbbi túlságosan kedvező, és ez által nagyban megnehezíti a ruhánk kiválasztását.

Hogyan érdemes nyári menyasszonyi ruhát választani? Hát erre talán a legjobb válasz, az, hogy körültekintően és megfontoltan. Sokan esnek abba a hibába, hogy nem vesznek tudomást a kánikuláról, ez viszont rettentő nagy kellemetlenséget tud okozni a nagy napon. Ugye senki nem akarja, hogy a gyönyörű sminkje elkenődjön és, hogy kényelmetlenül érezze magát az izzadás miatt? Hát persze, hogy nem.

Első körben a választás előtt érdemes figyelembe venni, hogy melyik hónapban is lesz életünk nagy napja. Ha még messze van a nagy nap, általános statisztikákat igenis megéri figyelembe venni. Aki ilyen tájt szervezi élete egybekötését szerelmével, annak sajnos igenis le kell mondania dolgokról.

Magyarországon általában az augusztusi napok a legforróbbak, és ebben az időszakban előfordul, hogy a menyasszonynak komfortosabb lenne lemondania egy többrétegű habos babos csoda ruháról. Persze gyönyörű és csodálatos, de hölgyeim, higgyétek el nem minden áron. Ha mindenképp valami tüllös csodában szeretnénk megjelenni, érdemes olyan darabot választani, aminek egy két rétege van csak. Ezek is lehetnek ugyanolyan elegánsak és lélegzetelállítóak.

Roppant csinos tud lenni, egy nyári lenge kis ruha is, ez lehet földig érő vagy rövidke is, csipkével vagy szaténnal ötvözve. A megfelelő kiegészítő a kulcs a tökéletes megjelenéshez. Szerencsénkre a nagy emberek nem felejtették el a nyári menyasszonyokat sem és rengeteg ilyen alkalomra megfelelő viseletet kreáltak már.  A szabás helyett, itt inkább az anyagra terelődik a hangsúly, mint például a selyemre vagy a sifon ruhákra. Ezeket a viseleteket általában kimondottan szabadtéri esküvőkre tervezték, itt a finom és lágy megjelenés az első. Könnyedén rásimul a testre mégsem kelt nyomasztó hatást.

Mivel az időjárás elég csalóka, mindenképpen érdemes azonban tervezni a másik opcióban is. Nem kell megijedni, nem kell azonnal kicserélni a ruhát, hiszen rengeteg megoldás létezik már ilyen helyzetekre is. Egy csodaszép boleró például véleményem szerint kitűnő választás, nem rontja az összhatást, nem takarja a ruhát, de mégis melegen tart, ha a hőmérséklet mégsem érné el azt, amire számítottunk. Ilyen lehet akár még egy szép selyemsál. A vállra és hátra terítve szintén nem veszít a ruha a lényegéből, de megvéd a hűvöstől, nem mellesleg, ha valaki jól viselni, nagyon elegáns. Ha pedig egyik variáció sem tetszene, egy szép rövidített blézer is nagyon csinos, a lényeg, hogy színben megfelelően passzoljon a viseletünkhöz. Az utóbbihoz azonban nem érdemes sok kiegészítőt viselni, hiszen könnyedén túlzó hatást kelthet mások szemében.

Érdemes különböző weboldalakról, esetleg aktuális menyasszonyi újságokból érdeklődni a legújabb trendek iránt, hiszen olyan roppant hamar változnak, hogy nem is gondolnánk. Nyugodtan töltsünk el egy délutánt, vagy akár egy egész napot az inspirálódással, ajánlatos megjegyezni esetleg kivágni, vagy lementeni, amiért nagyon odáig vagyunk. Ez tökéletes arra, hogy ha eljutunk a ruhaszalonba, legyen már elképzelésünk mi is az, amit szeretnénk. Nem mellesleg ez egy olyan téma, amiről szerintem mindenki képes akár órákig is nézelődni.

Minél több helyre látogatunk el, annál nagyobb lesz az esélye, hogy megtaláljuk a tökéletest, Rengeteg esküvői üzlet van szerencsénkre, így nem muszáj rögtön az elsőnél leragadni. Erre aztán végképp ne sajnáljuk az időt, hiszen az egyik legfontosabb pont a megjelenésünkben. Csaljunk el magunkkal valakit, akivel még élvezetesebb lesz az eltöltött nap, esetleg napok. Tanácsként mondanám, hogy kényelmes viseletet válasszunk aznapra, beleértve a fehérneműt is, hiszen a rengeteg próbálgatás után senkinek nincs kedve belegyűrni magát valami kényelmetlenbe.

A ruha után fontos lehet még a megfelelő cipő kiválasztása is. Mindenképp érdeklődjünk az anyagáról, kellemetlen tud lenni, ha megizzad a lábunk több okból is. Erre a problémára esetleg talpbetét vagy izzadásgátló spray szolgálhat társunként.

  Akárhogy is választunk a leglényegesebb, hogy első látásra szerelem legyen a ruha. Mindenképp tükrözze a mi stílusunkat, és tudjunk vele azonosulni. Egy nő akkor szép igazán, ha ragyogni tud abban, amit visel. És olyanban nem ragyoghatunk, amit nem szívesen viselünk.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!