Itt volt a romantikus pillanat. Megtörtént. Végre menyasszony és vőlegény lettetek, elérkezett a lánykérés. Nagy boldogságotokban fejben már a nagy nap menetét rendezitek a megannyi szolgáltatóval, esküvőszervezővel és a sok-sok meghívottal, akikkel szívesen ünnepelnétek. De álljunk csak meg!

Mikorra is tervezitek a nagy napot?

Fel kell tennetek magatoknak ezt a kérdést, hiszen nagyon sok munka áll előttetek, még ha egy rendezvényszervező segítségét is kéritek az esküvő tervezésével és lebonyolításával kapcsolatban. Téli vagy nyári esküvőt szeretnétek? Jövőre megtartjátok, még vártok vele egy-két évet avagy pár hónap fog elválasztani az esküvő napjától?

Igen ám, nem mindegy. Mivel az esküvői szolgáltatók nagy része, már hónapokkal, akár egy évvel előre is be lehet táblázva. Lehet, hogy te kitaláltad, miszerint mondjuk a szülővárosodban fogsz megházasodni és a kedvenc vendéglátó helységedben lesz a lagzi, de a sors másképp gondolhatja. Előfordulhat az eskető atya aznapra nem vállal több szertartást, vagy a házasságkötő terem lesz lefoglalva egy szusszanásnyi időt nem hagyva az anyakönyvvezetőnek. És még az éttermedben is más rendezvény lesz! Hallatlan! 

Mi a teendő?

Elkezdesz egy másik szimpatikus időpontot keresni, avagy sokkal okosabban állsz neki a szervezésnek. Az esküvőszervezők is azt ajánlják, hogy legalább 1 év válassza el az eljegyzést az esküvő megvalósításától, sőt! A Save the Date kártyák kiküldése és az esküvő között teljen el az a bizonyos 12 hónap, így mindenki felkészülhet váratlan helyzetekre is.

Bármennyire is boldogságban úszol, használnod kell a fejed:

igen, a szolgáltatókat, a termeket, a ruhákat gyorsan elkapkodják, ám körültekintő szervezéssel minden a helyére kerülhet kapkodás, aggódás és csalódások nélkül. Vagyis ezeket a szabályokat jegyezd fel ahhoz, hogy az esküvőd szervezése biztosabb alapokon álljon, és kevesebb negatív hatás érjen.

  1. Maradj romantikus és élettel teli, de gondolkodj reálisan és cselekedj megfontoltan!

  2. Minden témában és kategóriában nézd át a neked tetsző szolgáltatók referenciáit! Gyűjts össze több jelöltet, hogy ne érjen meglepetés!

  3. Kérj be minden jelölttől árajánlatot és ennek fejében válassz közülük hideg fejjel!

  4. Soha ne felejts el kóstolót, próbát vagy plusz referenciákat kérni, hogy biztosra mehess!

  5. Mindenképp olyan szerződéseket köss, hogy ne senki ne hagyja a másikat cserben! (Olyan határidővel, hogy mindenki tudjon újratervezni!)

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!