Egyszerű esküvői torta

 

Nem mindenki leghőbb vágya egy megközelítőleg 200-250 fős álomesküvő, ahol a vendégek túlnyomó többsége ismeretlen, egy kastélyban, vagy hajón, netalán tán egy kis szigetecskén. Nem mindenki vágyik gyöngyös, flitteres, csillogós óriási habcsók ihlette esküvői ruhára, óriási műszempillára, és 3 dimenziós menyasszonyi sminkre. Van, aki az egyszerűség híve, mondván, hogy „ezek nem mi vagyunk”. Van, aki viszont azért dönt egy egyszerű esküvői torta mellett, mert már a díszlet, a hely, a ruhák, egyszerűen már túl sok az egész.  De van, hogy a kevesebb, néha több. Gyakran azzal lehet elszúrni egy esküvőt, mikor mindenből a legjobbat akarjuk. Az igazi kérdés itt nem az akarom-e őt egy életen át, hanem ezek tényleg mi vagyunk?

Miért választ valaki egyszerű esküvői tortát, egyszerű esküvőt? Talán pazarlásnak véli a nagy rongyrázós, giccses esküvőt? Végső soron, ha a rokonság elég nagy, meg kell adni a módját. Ámbátor van, aki szerény körülmények között akarja tartani éppen azért, mert nem szeret a középpontban lenni, és ez a nagy esküvő, ez a nagy felhajtás nem az ó világa, pontosabban nem az ő világuk. Mindazonáltal az is igaz, hogy felesleges olyan nagy összegeket úgymond kidobni az ablakon, hiszen vannak országok, ahol éheznek. Sajnos sok házasságkötés válásba torkollik, ilyenkor az embernek átfut az agyán, hogy megéri-e óriási esküvővel búcsúzni a „szabadságtól”? Hiszen természetesen, senki nem úgy áll a nagy naphoz, hogy az majd válással végződik, viszont mégis megtörténik. Talán ezért döntünk a szerény esküvő, egyszerű torta mellett? Az igaz, hogy ha nem az első eskütételünkre készülünk, pláne nem ugyanazzal a személlyel, szavahihetőnek már nem tűnhetünk, végződhetett akárki hibájából az előző házasság.  Így egyes dolgok már nevetségesnek tűnhetnek, nem oda illőnek. Ilyenek pl.: a hintó, de hintóval érkezni amúgy sem az egyszerű esküvő tartozéka. Vagy egy kastély? Az viszont igaz, ha népes a rokonság, egy kastélyba azért talán befér. Meg a kastély magánterület, így nem kell attól tartani, hogy megzavarhatjuk az utca népét, nem tartjuk fel a forgalmat.

Rengeteg program, kiegészítő azonban nem financiális kérdés, mint pl.: a gyertyafény keringő. De vajon a násznép örül ennek? Ne essünk bele abba a hibába, hogy az ifjú pár egy burokba kerül a saját esküvőjén, a násznép kellemetlenül érezheti magát, és a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát. Igaz, hogy ez rólatok szól, de nem csak ti vagytok ott. Ez egy közös esemény, ahol közösen ünneplitek meg szeretteitekkel, közeli ismerőseitekkel a házasságkötéseket.

Tehát miért is döntünk a szerény esküvő, egyszerű torta mellett? A lényeg, hogy titeket jelképezzen a torta is, a kiválasztásra került hely, a ruháitok, amit viseltek, a menü az asztalon, ne akarjátok másnak mutatni magatokat.

A torta is titeket jelképez, a figurák a tetején, az íze, a formája, és az egész rendezvény.

Esküvői torta- az egyszerűség jegyében

Eléggé egyszerűek?

A fémes-fényes cukormáz bármilyen süteményt feldob. A tortát a virágdísz teszi igazán esküvőivé.

Egyedül a virágok dobják fel, mintha a tortaszintek tetejéből nyílnának ki ezek az egyszerű, elragadó szépségek.

Akármilyen kicsi és egyszerű a torta, egy ötletes dísz különlegessé teszi.

Fehér krém és virágok – visszafogottan elegáns.

Na, melyik torta nyerte el a tetszéseteket? Mindegyik egyszerű a maga nemében, feldobva egy-két szolid kis kiegészítővel, finom díszítéssel. Lehet hagyományos, lehet modern, egyszerű, de ízléssel.

 

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!