Valószínűleg mindenkinek eljön az a szakasz az életében, amikor a legfontosabb pont az esküvője lesz. Rengeteg szervezéssel, döntés meghozatalával, konfliktussal és örömmel jár ez az időszak, de honnan meríthetünk ihletet? Mi az, ami a segítségünkre lehet? A családunkon és barátainkon kívül, nem más, mint egy esküvői blog.

Mi is az a blog? Napjainkban elterjedt, és egyre népszerűbb weboldal, ami adott témákkal foglalkozik. Legtöbbször a tulajdonosa saját stílusában és véleményében világít rá a bejegyzésekben a keresett dologra.  Ahány platform, annyi meglátás, annyi más hangvételű válasz a kérdésekre. Rendkívül hasznos, mondjuk egy ilyen nagy esemény szervezésénél, ha tippeket, ötleteket, élményeket olvashatunk, hiszen az ember nem csak a saját hibáiból tanul.

Mit és miért érdemes kutakodni, nézegetni? Első sorban hátrányunk az biztosan nem származik belőle, de hasznunk annál inkább. Rengeteg inspiráló cikk és bejegyzés, ami egy lépéssel közelebb visz mindehhez, amire nekünk szükségünk lesz.  Nem tudjuk, milyen legyen a meghívó? Irány egy blog! Nem vagyunk képbe az aktuális trendekkel? Irány egy blog! Nem sikerült még kiválasztani a csokrot? Döntésképtelenek vagyunk a díszlettel kapcsolatban? Fogalmunk sincs milyen smink illik egy ilyen eseményre? Nincs ötletünk a hajunkkal kapcsolatban? Vagy csak esküvői manikűr tippekre lenne szükségünk? Esetleg kérdéses, mit tálaljunk majd a vendégek elé? Mind-mind egyszerű kérdés, mégis olyan nehéz dönteni. Ebben lehet segítségünkre ez az egész.  Nem tudhatjuk, hogy nem pont olvasás közben bukkanunk-e rá a tökéletesre.

Hol találunk ilyen platformokat?  Szerencsére a Google a barátunk, akármit, amire kíváncsiak vagyunk elénk tárja, és nincs ez másképp ez esetben sem.  Ezen felül persze van pár saját kedvenc, mint például :
www.eskuvoborze.hu
www.eskuvovintage.hu
www.alompar.hu
www.eskuvotszervezek.hu
Véleményem szerint minden kérdésünkre választ kaphatunk, ha igazán keressük, de ezek az oldalak tényleg annyira tele vannak fontos tartalmakkal, hogy nagy keresésre sem lesz szükségünk.

Tipp! Olvasgatás közben kapjunk elő egy papírt, vagy egy füzetet és gyűjtsük ki azokat a dolgokat, amelyekre leginkább felkaptuk a fejünket. Így a végén könnyebben kiszűrhetők, mi az, amit a saját szertartásunkon is szeretnénk, és mi az, amit semmiképp sem.  Jegyzeteljük ki, mit és hogyan tervezünk, milyen színeket szeretnénk felhasználni, milyen az a ruha, amit megálmodtunk, milyen kiegészítők beszerzésére lesz szükségünk. Írjuk fel, mi az, ami már fix és mi az, ami még eldöntendő.
A legjobb, ha az ötletek forrását, a blog címét is lejegyzeteljük, ha esetleg újra át szeretnénk olvasni, ne kelljen az egész internetet újra böngészni.

 Ha tetszettek egy oldalon a bejegyzések, esetleg az inspirációk, és van lehetőségünk, iratkozzunk fel a hírlevélre, hogy elsőként értesülhessünk a legfrissebb hírekről, posztokról.  Ha pedig hasznosnak találtuk, nyugodt szívvel ajánljuk tovább ismerőseinknek, barátainknak, ezzel megkönnyítve az ő dolgukat is. Adjunk pozitív visszajelzést a bloggereknek, ha tetszett a munkásságuk, ezzel megköszönve a rengeteg segítséget.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!