De mi is tulajdonképpen az esküvői dekoráció, és milyen szerepet játszik az esküvőn? Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Az esküvői dekoráció nem csupán az esküvő helyszínének miliője. Egy összhangban lévő színvilág, a kiegészítők varázslatos hangulata, mely magával ragad minden egyes embert, aki aznap Veletek ünnepel. Az esküvőtök az igényeitek és személyiségetek tükörképe. Minden ember más és más, éppen ezért nem készül két egyforma esküvői dekoráció sem. Képviseljen esküvőtök elegáns stílust vagy romantikusat, vintaget vagy modernt, rusztikusat vagy bohókást, vagy épp egy extrém stílust, a lényeg, hogy rólatok szóljon.  Sokat olvashatunk az esküvői dekoráció fontosságáról, legújabb trendjeinek netovábbjáról, viszont az asztali dekoráció mintha a háttérbe szorulna. Pedig különös fontosságot képvisel. Vagy elhanyagolható?

Fali dekoráció, lufi a plafonon, díszek, masnik, szalagok a székeken, és még az asztalon is virágok, futók, hangulat gyertyák egész hada? Egyáltalán szükséges még dekoráció az asztalra is? Nem túlzás egy kicsit? Ha eltúlozzuk az esküvői dekorációt, akkor arra fognak emlékezni a vendégek, hogy túlzás volt az egész. Ráadásul, ha még az asztalt is tele pakoljuk dekor kellékekkel, akkor nem fognak elférni az evőeszközök, ételek. Vagy talán téves ez a feltételezés? Mitől lesz ízléses az asztali dekoráció egy esküvőn? Mitől lesz ízléses pont a ti esküvőtökön? Íme néhány ötlet, ha ezeket átfutjátok, el tudjátok dönteni mi illik hozzátok, mi illene a ti esküvőtökhöz.

  1. Flitteres asztali futó

Nagyon exkluzív megjelenést biztosít azok számára, akik szeretik a csillogást. Csillogást ad, mégis elegáns.
Sőt mi több, nem probléma az illesztés, a flitterek miatt nem fog látszani.

  1. A klasszikus: Asztalra helyezhető 3D-s Mr&Mrs felirat tömör fából
Rendkívül elegáns dísze lehet a főasztalnál, és a párról készült fotókon is remekül mutat. Vagy esetleg elcsépelt ez a „Mr&Mrs” felirat?

 

  1. Ezüst álló asztali számtartó
Az asztalszám lényege, hogy a vendégeknek segítsen megtalálni a helyüket.
Kifejezetten elegáns megoldás ez az ezüst asztalszám tartó. Érdemes kicsit keményebb papírra nyomtatni, hogy legyen a tartónak mit tartani.
  1. Mesebeli asztalközép dísz – nagyon hangulatossá teszi a terítést, főleg, ha már leszáll az est. Őszi esküvőhöz tökéletes választás ez a mesebeli asztalközép fehér fa kristályokkal és fényekkel.
  2. Avalanche – a rózsák királynője
Ha a mesebeli asztalközép fehér fát kissé giccsesnek tartjuk, eshet a választásunk egy szolidabb asztal középdíszre is, mint ez a pasztell virágdísz.
  1. Esküvői főasztaldísz

Az ifjú pár elé impozáns asztaldísz dukál, hiszen ezen az eseményen ők kerülnek reflektorfénybe, akárcsak ez a csodaszép virágcsokor gyűjtemény. Persze a színekkel lehet variálni.

eskuvoi-asztaldekor-ezustserlegben.jpg

  1. Királyi serleg a királyi párnak – minimum 10 szál orchideától lesz látványos ez az asztaldísz. De persze a színt itt is lehet variálni, kombinálni merészebb színekkel.

  1. Ombre fehértől a bordóig- hogy minden vendég gyönyörködhessen benne. Ezzel az asztaldísszel garantáltan nem lehet melléfogni. Sőt, leköti majd a vendégek figyelmét, arra az esetre, ha késne a lakoma tálalása – kész veteményeskert!

Persze ha dekoratőrrel nem is beszélitek meg választásotokat, döntéseteket mindenképp közösen hozzátok meg.  Hiszen ez a ti különleges nagy napotok, akárhogy is, közösen hozzátok meg a döntéseiteket, hiszen az életeteket összekötitek, mégha nem is azonos az ízlésetek, mindennek alapja legyen a jelszó: közösen, együtt.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!