Mint ahogyan a menyasszonyi ruha divat, úgy az esküvői smink is évről-évre változik. Természetesen vannak, akik az örök klasszikus sminkre esküsznek, ami inkább szépítő jellegű, mintsem feltűnő, amikor a menyasszony sminkje egészen visszafogott, enyhe alapozó és kevés szemhéjpúder, egy visszafogott rúzs, talán egy kis arcpír és semmi más. Mások viszont bátrabbak, sőt vannak, akik egészen merész színeket is bevállalnak. Nem egyszerű a választás, így segítségképp megmutatjuk 2019-ben mely esküvői sminkek hódítanak a nagyvilágban!

Fémes hatás – Már a 2018-as évben is fel-fel tűnt a fémes hatású smink és köröm, de idén azt jósolják a téma szakértői, hogy az esküvői sminkek terén is hódítanak majd a fémek. A melegebb árnyalatú arany és rose gold ezúttal kissé háttérbe szorulnak, így az esküvő sminkek, sőt a dekoráció terén is az ezüst viszi a pálmát. Érdemes azonban óvatosan bánni az ezüsttel, mivel hideg szín lévén, ha nem vigyázunk, egészen hűvös hatást kelthetünk vele. Vagy egy ezüstösen ragyogó szemhéjtust érdemes kipróbálni vagy egy fémesen tündöklő szemhéjpúdert, de egyszerre csak egyiket. Ha az ezüst mellett döntünk, akkor nem árt, ha a dekorációban is visszaköszön ez a szín, hiszen a teljes összhangnak hála csökken a rideg hatás, az elegáns csillogás lesz a központban.

Visszafogott barack – Akik úgy érzik, hogy a fémes smink, a csillogás nem az ő világuk és inkább a klasszikus vonalat követik, azoknak kifejezetten javasoljuk a barackszínt. Nem túlzás azt állítani, hogy a lágy barack, a halványabb, hamvas árnyalatok igazi reneszánszukat élik 2019-ben. Mind a szemhéjfestékek, mind a rúzsok terén jó választás, a skála széles, mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetszőt. Friss, visszafogott, ugyanakkor megnyerő hatást érhetünk el vele, igazi kedvenc lesz.

Kék a vízparti esküvőhöz – A kék színt sminkként sokan túlzónak tartják és talán végképp nem tudják elképzelni esküvői sminkként, viszont 2019-ben a kék szín, különösen a vízpart közelében tartott esküvők esetében, szinte kötelező lesz. Természetesen nem egy erős kék szemhéjfestéket kell elképzelni, az csak nagyon keveseknek áll jól! Amiről itt szó van, az a sötétkék szemceruza. Minden bőrtónushoz jól áll, így akár világosbőrűek vagyunk, akár kreolabbak, érdemes egy próbát tenni. Az alsó vagy a felső szempillák mentén javasolt a sötétkék szemceruzát használni, de semmiképp sem mind a két helyen egyszerre.

Türkiz a vagányoknak – Évről-évre nagyobb teret hódít magának a türkizzöld szín. Ami a sminkeket illeti, talán eddig nem volt a toppon, ám nagyon úgy néz ki, hogy ezúttal ez változni fog. A türkiz egy kis ragyogással kombinálva talán extrémnek hangzik, de egy jó sminkes tud bánni a színekkel és olyan esküvői sminket varázsol, hogy magunk is meglepődhetünk. Igazán mutatós, feltűnő színről van szó, ami a sötétebb és az egészen világos bőrtónushoz illik leginkább. Ha tudod és szereted is viselni a színeket és illik a személyiségedhez, akkor egy türkizzöld esküvői sminkkel nem lőhetsz mellé!

Lila minden mennyiségben – A lila eddig is azon színek közé tartozott, amelyet a menyasszonyok szívesen részesítettek előnyben úgy smink, mint dekoráció terén. 2019-ben viszont egyenesen kötelező lesz a lila színt valamiképp belecsempészni a nagy napba. Tudjuk jól, hogy a lilának számtalan árnyalata létezik, de az esküvői smink esetében a világosabb, áttetsző, lágyabb hatású színeket kell elképzelni. Ha pedig az esküvői dekorációban, esetleg a koszorúslányok ruháján, netalán még a menyasszonyi csokorban is visszaköszön, akkor a hatás páratlan lesz, egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Démoni vörös – A vörös szájrúzsról egyértelműen süt a nőiesség, sokan épp ezért el sem tudnak képzelni nélküle egy jó sminket. A menyasszonyoknál eddig nem volt jellemző a vörös rúzs, de ha minden igaz, akkor most ez is változni fog. Nem szabad félni a színektől, így ha neked tetszik az erősebb szájrúzs és jól is érzed magad benne, akkor csak hajrá, hiszen az esküvő a te napod! Szerencsére a sötét vöröstől, a paprika piroson át, az enyhébb málnaszínig széles a színskála, az esküvői smink próbán megtalálhatjuk a számunkra ideális árnyalatot.

Esküvői smink, ha vendég vagy – Mivel az esküvők többsége nyáron van, így a szemhéjra tehetünk fényes port, hogy a nyári napfényben had tündököljenek a szemeink. Mindenképp a natúr, földszínek használata javasolt, így az erős, füstös fekete smink erősen kerülendő. Lehetőleg a szemöldök is legyen minél természetesebb, ha nem muszáj, akkor ne használjunk rá festékanyagot. Legtöbbször elég, ha szépen átfésüljük egy szemöldök spirállal. A drámai szín a száj esetében is kerülendő, persze lehet hangsúlyos, de csak megfelelő keretek között. A szempillát spirálozzuk bátran, de a soros műszempillát inkább felejtsük el.

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!