Már évek óta egy gyönyörű tavaszi esküvőről álmodozol és arról, hogy a zöldellő, rügyező vagy éppen virágzó fák csodálatos látványában szeretnéd kimondani a boldogító igent?

Nincs is ennél gyönyörűbb. Ha ez így van, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis ehhez fogok most pár tippet adni.

Olyan tippeket olvashatsz, melyek nagy segítségedre lehetnek, mind meghívó mind frizura smink, ruha vagy éppen dekoráció szempontjából.

Mindezek előtt viszont szót ejtenék egy tavaszi esküvő előnyeiről illetve hátrányairól.

Előnyök:

A megújult természet, olyan színes látvánnyal ajándékoz meg bennünket, hogy szinte önmagában megfelel egy esküvői dekorációnak.

A tavaszi színek inspirációt adhatnak a ruhához, a dekorációhoz, a csokorhoz, a meghívóhoz.

Az esküvői fotósok is kiváló munkát tudnak végezni ebben az időszakban a kedvező fényeknek és a csodás természetnek köszönhetően. Valamint az ifjú párnak is kellemesebb ilyen időben az egyébként (melegben) megterhelő kreatív fotózás.

Időjárás. Ez egy olyan tényező amit előnyként és hátrányként is elkönyvelhetünk. Ugyan sokan úgy gondolják, hogy a tavasz csalóka évszak, de gondoljunk csak arra, mennyivel jobb egy kellemes tavaszi napsütéses például  23 fokban álldogálni egész nap a menyasszonyi ruhában, mint nyáron a nagy kánikulában.

Hátrányok:

Időjárás. Mint említettem, ez egy előny és egy hátrány is egyben. A tavasz a legszeszélyesebb évszakunk, ilyenkor a csapadékmennyiség és a hőmérséklet igen nagy ívet tud bejárni, így (főleg) a kora tavaszi lagzik esetén elég nagy a kockázat. Ezért nem a feltétlenül a legjobb ötlet a szabadtéri házasságkötés, de szerencsére már vannak olyan szolgáltatót akik profin tudják kezelni, ha esetleg ceremónia közben kezdene el esni az eső.

A szervezéskor arra is gondolni kell, hogy nagy eséllyel sokan mások is ebben az időszakban szeretnének elköteleződni. Érdemes jóval előtte elkezdeni a szervezkedést, hogy, még időben megtaláljuk a megfelelő szolgáltatót, és elkerüljük a felesleges stresszelést.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a meghívandó vendégeink közül valaki vagy valakik akár másik esküvőre is hivatalos lehet/lehetnek, ugyanis ebben az időszakban valóságos esküvő dömping szokott lenni.

Ha vízparti esküvőn gondolkoztok… a “tavaszi szél vizet áraszt…”, akár pont 1 héttel az esküvő előtt…– B tervvel mindenképpen kell számolni ilyenkor!

Ezt nagyon sokan elfelejtik, de ugye tavasszal a fák virágozni kezdenek, és ezzel együtt kezdetét veszi a pollenszezon. Különösen nehéz időszak ez az allergiások számára, és a helyzet súlyosságát fokozhatják a díszítésként használt virágok vagy akár az esküvői csokor is. Mindegy, hogy a menyasszonyt, a vőlegényt, a koszorúslányok egyikét vagy bárkit a meghívottak közül érint a probléma, fontos, hogy bekészítsen egy túlélőkészletet, ami tartalmaz zsebkendőt,szemcseppet,orrspray-t és a jól bevált allergiagyógyszert.

A magassarkú halála a laza talaj

A gyönyörű frizura ellensége a magas páratartalom.

Most, hogy ezt tisztáztuk, jöjjenek a tippek. Biztos már tűkön ültök:P

A fotózási helyszínek:

Használjátok fel a természet szépségét a fényképekhez. Egy jó dekoratőr pedig beszerezhet olyan kellékeket, mint például lampionok, vagy fára rögzíthető hatalmas virágkoszorúk, melyek akár hintaként is funkcionálhatnak. Így garantált, hogy ezeket a képeket még ötven év múlva is szívesen nézegetitek majd.

A szertartás helyszíne:

Amennyiben szabadtéri szertartást terveztek, maradjatok a természetes anyagok és kiegészítők használatánál. Kérjétek meg a virágkötőt, hogy díszítse fel a padokat és a székeket virágokkal, és rusztikus elemekkel. Nagyon jól mutatnak együtt a pasztell színek a régi bádog kannákkal, fa székekkel, és kovácsoltvas akasztókkal.

A menyasszony frizurája:

Akár kiengedett hajjal szeretnétek az oltár előtt állni, akár kontyot álmodtatok magatoknak, tűzzetek a hajatokba apró virágokat, vagy viseljetek díszes virág koronát. Mindkettő remekül fog mutatni. Ma már rengeteg verzió közül választhattok. Dönthettek az élő virág vagy a selyemvirág mellett is, mindkettőnek vannak előnyei. Ha rövid a hajatok, egy virágos hajpánt, vagy csat is szuper választás lehet.

Éttermi dekoráció:

Az egész éttermet könnyedén  feldobhatjátok olyan mutatós kiegészítőkkel, mint amilyenek a székszoknyák vagy székleplek, a virágos asztaldíszek, és az esküvő választott színéhez passzoló ültetőkártyák, menükártyák és köszöntőajándékok.

Koszorúslányok ruhája és csokra:

Az évszakhoz a temérdek virág miatt remekül illenek akár a pasztell, akár az élénk színek. A lehetőségek tárháza végtelen, ezért a koszorúslányok (amennyiben meg tudnak egyezni a feltételekben) szinte bármilyen mesés árnyalat közül választhatnak. Szép lehet a napsárga, a korallpiros, vagy akár a málnaszín is, de a pasztell kék vagy mentazöld is jól tud mutatni. A csokorban lévő virágok színe általában igazodik az esküvő választott színéhez, vagy a menyasszony csokrához, tavasszal pedig kétségkívül a nárcisz, a tulipán, a rózsa (minden fajtája) és a gyöngyvirág a legszebb.

A Menyasszony csokra:

Ilyenkor, amikor a nárciszok, jácintok, gyöngy-és harangvirágok illatoznak, nem is lehet kérdés, hogy helyük van-e a menyasszonyi csokorban. Persze a tulipánok és/vagy rózsák mellett. Ezek között rengeteg árnyalattal találkozhattok, ezért nyugodtan kérjétek meg a virágkötőt, hogy az általatok választott színt szem előtt tartva álmodja meg nektek a lehető legszebb csokrot. Sok menyasszony kedvence a fürtös rózsa és a kövirózsa is, ezek a növények igazán értékes részei lehetnek a csokornak, akárcsak a cseresznyevirág vagy az aranyeső.

Az esküvői torta:

Minden tavaszi esküvő biztos befutói lehetnek a pucér torták, persze ha friss, és üde virág dekoráció kerül melléjük. Az esküvői torták esetében a kinézet és az ízvilág ugyanolyan fontos, ezért a csodaszép, természetes kinézethez válasszatok valamilyen üde ízt. Ilyen lehet például a szamóca, a túrókrém, vagy a banán ami egyébként Harry Herceg nagy kedvence.

Az tökéletes ruha:

A tavaszhoz ugyanúgy illenek a lenge, könnyed anyagok, mint a csipke, vagy éppen a virágdíszek. A hófehér, az ekrü és a színes menyasszonyi ruhák  kínálata hatalmas, akárcsak a fátylaké, tehát már csak azt kell eldöntenetek, hogy a személyiségetekhez, magasságotokhoz és az alakotokhoz milyen fazonú ruha illik leginkább. Ha bevállalósak vagytok, dönthettek valamilyen extrém szín vagy díszítés mellett is. Én személy szerint első látásra beleszerettem a hosszú uszályos darabokba, melyek nagyon szépen mutatnak egy szabadtéri esküvőn, a virágszőnyegen.

A vőlegény kiegészítői:

Ahogyan a menyasszony, úgy a vőlegény is választhat olyan kiegészítőket, melyek a tavasz hangulatát idézik. Általában az ing vagy a nyakkendő az a ruhadarab, aminek a színét érdemes variálni, így ezek lehetnek akár sárga, rózsaszín, vagy zöld színűek, ám ne feledkezzetek meg a csokornyakkendőről, a nadrágtartóról és a cipőről sem. Az esküvői fotózáshoz pedig felhasználhattok még több színes kiegészítőt, kalapokat, csizmákat és órákat is.

Színvilág:

A tavasz színei köztudottan pasztell árnyalatok. A barackszín, a mentazöld, valamint a rózsaszín és a lila halvány tónusai mind kitűnően illenek egy tavaszi menyegzőhöz. Ezek a színek számos formában megjelenhetnek a dekorációban. Akár a menyasszonyi ruhán vagy kiegészítőin is visszaköszönhetnek, hiszen elegáns, lágy árnyalatok. Elképesztően stílusosan mutat, ha egy-egy szín több helyen is feltűnik. A vőlegény nyakkendőjétől kezdve, az ara esküvői cipőjén át, a koszorúslányok ruhájáig számtalan helyen megjelenhetnek ezek a klasszikus kiegészítőszínek.

Virágok:

Egy ízig-vérig tavaszi ceremóniának elengedhetetlen kellékei a csodaszép virágok. Ne csak a menyasszonyi csokor legyen lenyűgöző, gondoljátok ennél tovább! Az élő virágok pompás dekoráló elemek. Nem csak látványuk fenséges, de illatuk is csodás, ezért remek köztük lépdelni. Ahol pedig a növények nem férnek meg, alkalmazhatjuk a virágok szemet gyönyörködtető másait, például egy rózsákkal díszített esküvői torta formájában

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk, és tudtam segíteni.

Ha ide klikkeltél valószínűleg hamarosan eljön a Nagy Nap, szóval szeretnék nektek nagyon sok boldogságot kívánni!

Éljen az ifjú pár

Ha tetszett a cikk küld el barátaidnak, ismerőseidnek!